Tamplarie PVC

balcon cu tamplarie pvc 2Conductivitatea termica redusa a PVC-ului si numeroasele alveole din configuratia profilului ofera tamplariei PVC o izolatie termica superioara, ce evita fenomenul de condens pe suprafata.

Cheltuielile privind incalzirea spatiului dumneavoastra (locuinta, spatiu comercial, birou, etc) scad considerabil prin montarea ferestrelor potrivite. Acest lucru se intampla datorita proprietatilor excelente de izolatie termica ale materialului profilului, ale sistemului de garnituri, precum si ale geamului termoizolant.

Capacitatea de termoizolare a PVC-ului este marita prin adancimea mare a constructiei profilului (de pana la 74 mm), de folosirea unui sistem dublu de etansare, de modul de constructie al profilului bazat pe mai multe camere interioare, de folosirea unui geam izolator corespunzator.

Protectia fonica este, de asemenea, un aspect important din punct de vedere al sanatatii.

Este clar ca in ultimii ani nivelul zgomotului a crescut mult. Un factor principal este intensificarea traficului rutier si al celui aerian.

Ferestrele din PVC ofera protectie eficienta la zgomotul prea mare (au un indice de atenuare fonica de pana la 45 dB). Pentru o incapere de locuit se considera ca nederanjanta o valoare maxima a zgomotului de 65 dB.

balcon cu tamplarie pvcCaracteristicile produselor de tamplarie PVC

PVC-ul are o serie de caracteristici care il recomanda drept material extrem de durabil. Acesta este motivul pentru care produsele de tamplarie PVC ofera importante beneficii economice si ecologice:

– Izolare termica si fonica

Produsele de tamplarie PVC ofera un nivel ridicat de izolare termica si fonica, datorita substantelor din care sunt alcatuite.

– Confort pt spatiul de locuit

Elementele de tamplarie trebuie sa prezinte un coeficient de permeabilitate cat mai mic, pentru a asigura confort spatiului de locuit. (Permeabilitate este proprietatea unei ferestre inchise de a permite aerului sa treaca.) Ferestrele cu tamplarie PVC au fost supuse la trei teste diferite. In urma testelor efectuate s-a constatatun nivel scazut al permeabilitatii prezentat de elementele de tamplarie PVC.

– Intretinere usoara

Elementele de tamplarie PVC sunt foarte de usor de curatat datorita suprafetelor netede si lipsite de porozitati.

– Rezistenta la factorii de mediu:

Rezistenta la actiunea diverselor substante chimice, precum acizii, bazele, etc. Prin urmare, ferestrele cu tamplarie PVC au si o rezistenta deosebita la actiunea diferitilor factori de mediu. Mai mult decat atat, o serie de teste la care au fost supuse elementele de tamplarie PVC demonstreaza o rezistenta deosebita la uzura fizica. Aceasta rezistenta face ca ferestrele cu tamplarie PVC sa-si pastreze caracteristicile de culoare, precum si proprietatile fizice pentru o lunga perioada de timp.