Ferestre

fereastra pvc in 3 canate cu 3 deschideriCheltuielile privind incalzirea spatiului dumneavoastra (locuinta, spatiu comercial, birou, etc) scad considerabil prin montarea ferestrelor potrivite. Acest lucru se intampla datorita proprietatilor excelente de izolatie termica ale materialului profilului, ale sistemului de garnituri, precum si ale geamului termoizolant.

Transferurile termice de-a lungul unui perete prin conductie, convectie si radiatie, se exprima prin coeficientul “U”. Acesta reprezinta fluxul de caldura care traverseaza 1 metru patrat de perete, la o diferenta de temperatura de 1 grad Celsius  intre exteriorul si interiorul incaperii.

Principiul geamului termoizolant este de a inchide intre doua foi de sticla un strat de aer imobil si uscat, in scopul de a limita schimburile termice prin convectie si de a profita de slaba conductivitate termica a aerului aflat intre cele doua foi de sticla.

Corpul uman schimba caldura cu mediul inconjurator prin radiatie. Astfel, o senzatie de frig poate fi simtita in apropierea unui perete cu temperatura scazuta, chiar si intr-o incapere cu o temperatura confortabila. Iarna, datorita unui coeficient “U” scazut, temperatura fetei interioare a peretelui vitrat va fi mult mai ridicata si astfel efectul de “perete rece”  va fi diminuat. Astfel, se va putea sta in apropierea ferestrelor fara a avea senzatie de  disconfort, si de asemenea se diminueaza riscurile de condens.